Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranmarknad i Lobonäs

En karavan av små och stora bilar gick på lördagen mot veteranmarknaden i Lobonäs. Man kunde parkera efter vägen eller på en nyslåttad äng inte långt från gamla skolan/bygdegården i Lobonäs. Bertil Olsson från Ljusdal samlade folk runt sin jättetraktor, som han även tävlar med.

Annons

Ett gäng som tänkte äta kolbullar i Lobonäs och kaffe och munkar i Homna, där Voxna marknad hölls, var Lars och Birgitta Rosén och Karl-Oscar Hedman och Sonia Lundberg, alla från Rättvik. Gänget åkte fint i Karl-Oscars Chevrolet av 1990 års modell.

– Vi åker hit till Lobonäs och köper kolbullar varje år. Man står gärna i kö en halvtimme för att få sin kolbulle, säger Birgitta Rosén.

– Vi är verkliga livsnjutare, skrattar Karl-Oscar.

Sonia berättade att hon hade hittat och köpt ett paraply på veteranmarknaden, så det är inte bara reservdelar till bilar som säljs i Lobonäs, även om det kanske är det som drar liksom alla vackra bilar som man kan gå runt och titta på och beundra.

En riktig höjdare detta år var den veterantraktor, i dag fyra ton tung snart fem, som Bertil Olsson i Ljusdal har byggt i vinter. Fordonet har en rysk V 12-motor.

– Jag samlar på traktorer. Det har jag gjort hela livet. Jag är även med och tävlar med veterantraktorer. En stor tävling hålls i Flykälen och brukar samla 3 000-4 000 åskådare, säger Bertil Olsson.

Han tillhör ett gäng som tävlar med sina veterantraktorer. En tanke är nu att få till en tävling i Ljusdal nästa sommar.

Det var 19:året som Lobonäs veteranmarknad arrangerades på planen intill den gamla skolan. Lobonäs sportklubb står bakom veteranmarknaden.