Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranen Bergenholtz efter Ljusnes slitsamma seger mot tappert Trönö: "Kan bara vara nöjd med poängen"

Det skulle bli en promenadseger för seriefavoriten hemma mot ett sargat Trönö. Men Ljusne fick slita hårt för poängen, och 3–0 till slut. – Jag var orolig i paus, vi tog inte jobbet, säger Marcus Bergenholtz, 34-åringen med det kanske största Laik-hjärtat av alla.

Han är inte helt säker, men det är troligen den 19:e säsongen i svartvit-randiga Ljusne.

Och det i nära nog obruten svit.

– Det blev en kort sejour i Söderhamns FF, men jag fick hemlängtan och kom tillbaka under den säsongen, säger den råstabile och smilande mittbacken Marcus Bergenholtz, allt medan han håller reda på småttingarna Elsa, 1 år, och Theo, tre år, på Ljusneborg.

På plats finns även sambon Caroline Wallberg från Bollnäs.

Det har blivit ännu en resa från Gävle där familjen numera bor.

– Det blir att pendla, men jag kan liksom inte sluta när det fortfarande är så jätteskoj att lira boll med Ljusne. Och med ett så pass bra lag, med chans att vinna serien, blir det ju enklare att fortsätta också, säger den 34-årige kaptenen.

Nu tog det en stund för Ljusne att visa den klassen mot ett hårt skadedrabbat Trönö, som saknade sju av de spelare som fanns med i förlustmatchen (1–4) mot Edsbyn.

Och det var en synnerligen sällsynt händelse att Trönö kom till match utan en enda lirare från fotbollsfamiljen Wallgren i laget.

– Det är tufft värre. Ett gäng spelare med knäskador, och de som kunde ersätta är också skadade. Det här hade ju varit ett läge att plocka in exempelvis Emil Oremo, men då är han också knäskadad, säger Trönös hårt prövade tränare Stefan Jonsson – som fick kasta in det han hade kvar.

Det var nu inte så illa.

På den knöggliga vårmattan på Ljusneborg höll Trönö spelet väl uppe, i synnerhet defensiven , mot ett ganska segt hemmalag. Trönö hade också några heta lägen offensivt med både Tommy Öhrn och Marcus Jonsson i frilägen.

Ljusne hade mer av spelet, men inte särkilt många chanser förutom det tidiga ledningsmålet som Saeed Khemisi (starkt nyförvärv från Iran) kunde sätta dit från nära håll i röran efter en hörna.

– Vi har en stor kapacitet i laget, men det går inte att bara ställa ut skorna för det. Vi måste alltid ta jobbet rejält. Och det var inte känslan efter första halvlek, kanske låg vi på typ 63 procent, säger Marcus Bergenholtz, som kände viss oro för en repris av den första hemmamatchen – och förlusten (0–1) – mot Forsa.

– Det var en tidig plump, där vi borde gjort tre mål redan på alla frilägen första kvarten. Nu blev det ju bättre i andra halvlek den här gången. När vi väl satte tvåan kändes det klart, ett viktigt mål, säger Bergenholtz.

Inte oväntat var det glödhete 19-åringen Kim Vestin – som inte hade många rätt före paus – som plötsligt klev fram och satte 2–0 (kyligt avslut i rent vänsterläge) och 3–0 några minuter senare – då med lite flyt när bollen tog på en back och seglade in bakom en chanslös Andreas Arvidsson i Trönös mål.

Fyrans tidiga skyttekung är därmed uppe i sju mål.

I det läget hade Trönö. så långt bra med i matchen efter en tapper fajt, ingen energi att lägga på offensiven och Ljusne kunde enklet bärga poängen. Det var också bud efter flera mål.

Och det var tätt bakåt, där Marcus Bergenholtz och 31-årige Dawuda Wulampah är starka kandidater som fyrans bästa mittbackspar.

– Vi kompletterar varandra bra. Jag tar mycket i luften och försöker stå rätt. Dawuda är kvick och teknisk, det märks att han har spelat flera år som proffs i Thailand.

Segern innebär att Ljusne kliver upp i fyrans topp med nio poäng, lika många som Forsa men med en match mer spelad.

Fotboll – Division 4

Ljusne–Trönö 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 (10)Saeed Khemisi, 2–0 (25) och 3–0 (28) Kim Vestin.

Domare: Rickard Eriksson, Bollnäs.

Publik: Cirka 100.