Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranbilsrally

På lördag är chansen stor att möta en finbil på vägarna runt Söderhamn, då Hälsinglands Fordons Historiker som arrangerar veteranbilsrally.

Annons

På Flygstaden står Tore och Anita Engmans underbart vackra BMW 502 från 1957 parkerad och skiner ikapp med solen. Den välskötta veteranbilen ger en fingervisning om vad som väntar på lördagen.

Makarna Engman har kört rallyt vid flera tillfällen tidigare. I år har man i stället valt att ställa upp som funktionärer.

Till årets rally är 45 fordon anmälda. Start och mål är Flygstaden där Hasse Persson finns på plats som konferencier. De första bilarna startar klockan nio.

– Efter flygstaden sträcker sig banan runt hela kommunen. Vi släpper iväg varannan bil loppets bägge riktningar så att de möts efter vägen, berättar Lasse Söderqvist som är ordförande i föreningen och ansvarig för loppet.

Veteranbilsrallyt har blivit allt populärare på senare år. Utefter vägarna händer det att åskådarna ställer till med lite picknick för att följa loppet. För de som vill ta en närmre titt på bilarna, rekommenderar Lasse Söderqvist ett stopp vid Mo Bygdegård där en fikapaus lagts in för de tävlande.

En lite annorlunda avlutning på tävlingarna blir veteranbilsrallyts paradåkning vid dragracingbanan där det tävlas senare på dagen. Då vet man också vem som tog hem den åtråvärda vandringspokalen för det här året.