Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vernissage på temat Hälsingland

Spännande utställning på Bollnäs bibliotek i helgen.

Fotografen Johanna Syrén hade länge saknat ett kursutbud inom fotografi i Bollnäs, men visste att intresset för det var stort. Därför gjorde hon slag i saken, och höll fyra nybörjarkurser på kulturhuset under vintern och våren. Resultatet blev så bra att hon tyckte bilderna var värda att visas upp på biblioteket. Alla fotograferade på temat Hälsingland.

12-åriga Håkan Hallberg i Hällbo valde att gå kursen efter att ha fått en systemkamera i födelsedagspresent. Djur och natur är det han tycker är roligast att fota.

– Det var häftigt första gången på kursen, jag hade ingen aning om att man kunde ställa in så mycket på en kamera. Nu har jag lärt mig fokus, panorering och allt möjligt, säger han.

Carmen Sköld är en annan av kursens deltagare. Hon är 13 år, från Bollnäs, och började ta foton för ett par år sedan för att publicera på sin blogg.

– Jag kan inte måla, så då blev foto ett alternativ. Nu tar jag bilder nästan varje dag, säger hon.