Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verkställ besluten

Kommunfullmäktige i Ljusdal har tagit beslut om att kommunen ska förbättra företagsklimatet och hamna bland de 100 bästa kommunerna i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimat.

I stället för att förbättra sig tappar Ljusdal 40 placeringar i 2012 års rankning och hamnar på plats 260 av 290. Undersökningen publiceras 2012 men genomfördes 2011 och redovisar företagarnas uppfattning i Ljusdal.

Flera kommuner som styrs av socialdemokrater har klättrat i rankningen. Vad krävs för att klättra?

En enig politisk inriktning om att ta företagsklimat på allvar. Ett sådant beslut har kommunfullmäktige tagit. Vad krävs mer? Jo, politiskt ledarskap att verkställa kommunfullmäktiges beslut genom att ta fram en handlingsplan för att förbättra företagsklimatet. Var är den?

I LjP (10/5) kommenterar Michelson (S) och Hamrén (S) min tidigare insändare om företagsklimat. Av deras kommentar framgår att de inte vill ta till sig resultatet av Svenskt Näringslivs undersökning. Socialdemokraterna vill styra kommunen. Gör det då och se till att verkställa kommunfullmäktiges beslut. Ett förbättrat företagsklimat kan ge fler jobb som leder till fler invånare, som i sin tur ger ökade skatteintäkter till vår gemensamma välfärd.

Maria Troedsson

ordförande Nya Moderaterna Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel