Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verkstäderna – ett ungdomslyft

Idén att fylla Verkstäderna med ungdomsaktiviteter kläcktes av Ann Lindberg och Ulf Karlsson. Och det blev bra – om man får tro Mikael Vallströms utvärdering av projektet.
Nästa steg blir att marknadsföra Verkstäderna för ungdomar ytterområdena.

Verkstäderna har under sina första två år etablerat sig som ett kreativt ungdomshus, tycker Ann Lindberg, projektledare.

– Det var vår idé, vi har fått genomföra den och det är fantastiskt. Ungdomarna har hjälpt till med allt måleriarbete och de är rädda om grejerna. Vi pratar mycket och har fått både bredd och djup i relationerna med de som är här och integrationen har fungerat hur bra som helst, säger Ann Lindberg.

Andreas Hansson, som går i tvåan på gymnasiet är också nöjd.

– Verkstäderna har blivit en naturlig samlingsplats för många ungdomar, och det är en bra lokal att spela i. Men det är svårt att ta sig hit på kvällarna. Jag bor i Vannsätter och bussarna går inte allt för ofta, säger han.

Till Drömverkstan kommer skolklasser från hela kommunen för att måla och skapa från lågstadiet upp till högstadiet, och det är snudd på fullbokat fram till december.

De flesta elever på Stenbergaskolan i Ljusne har varit på Drömverkstan några gånger. Några tycker det är orättvist att Söderhamn får allt.

– Vi har ingenting här i Ljusne. Det enda som gäller är fotbollen, säger Emma Goude.