Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verklighetstrogen teaterföreställning

En recension av vad slag det vara må bör väl rimligen skrivas tidigast efter premiären och då även ha med något om premiärpublikens reaktion.

Det är alltid lika trevligt att läsa om och att få höra publikreaktioner från alla olika dans-, teater- och musikprogram som framförs runtom i vår kommun, och det måste glädja arrangörer och artister att på ett positivt sätt bli uppmärksammade i pressen.

I söndags kväll framfördes den sista av 7 till sista plats utsålda föreställningar av den väl största teatersatsningen som hittills gjorts i Hudiksvall – ”I Våra Kvarter” framförd i läroverksparken.

Ni var mycket snabba i HT med att skriva om projektet men det skedde redan efter generalrepetitionen. Vad ni då skrev var bland annat att den som förväntar sig en fartfylld fars lär bli besviken. Problemet är att föreställningen saknar tydlig dramatisk linje och höjdpunkt. Allt puttrar på som vanligt som en myllrande fond till den bärande men saknade historien. Allt blir lite väl långdraget.

En recension av vad slag det vara må bör väl rimligen skrivas tidigast efter premiären och då även ha med något om premiärpublikens reaktion.

Det måste kännas bittert för alla som ligger bakom detta unika projekt att bara få dessa föga positiva kommentarer, men jag är säker på att de, som lagt ner sin själ i föreställningen ändå måste ha känt att publiken har uppskattat det enorma arbetet.

De få av oss som levde med på 1940-talet kan intyga att det verkliga livet tedde sig just så som det beskrivs i föreställningen.

Rolf Leander

en av förmodligen få 20-talister i publikhavet

 

Det var kul att du uppskattade föreställningen I våra kvarter, som hade många goda kvaliteter. Men en recension är inte en artikel om vad publiken tyckte om en föreställning utan en subjektiv, kritisk text. Recensionen av I våra kvarter var införd på kultursidan dagen efter premiären. Jag såg både genrepet och stora delar av premiären och åsikterna är mina egna.

Med vänlig hälsning

Christina Busck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel