Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verklighetens folk behöver inte Hägglund

/

”Verklighetens folk är människor som lever sina liv som folk gör mest. Du och jag. Det är alla vi som gjort livsval som vänstern tycker är fel. Som tycker det är okej med familj, att arbeta, ta semester, ha fredagsmys och titta på "Så ska det låta" på TV. Som inte vill att politiker lägger sig i våra liv och vår vardag för mycket och som inte ser varje val i livet som ett resultat av förtryckande strukturer.

Annons

Verklighetens folk ser inte världen genom ideologiska glasögon i första hand. Verklighetens folk har självklart ideologiska uppfattningar, men skriver inte nödvändigtvis andra på näsan hur de ska göra och tycka eller tycker att alla åsikter ska resultera i en ny lagreglering, ett nytt förbud eller ett nytt styrande bidrag. ”

Orden ovan hittar du på Kristdemokraternas hemsida.

Verklighetens folk. Göran Hägglunds försök att skapa ytterligare en skiljelinje i det svenska samhället. Som om klass, kön, sexuell läggning och etnicitet inte delade upp oss nog, som om de som försöker så split mellan människor inte redan är nog många. Som om vi inte vore nog fördomsfulla, rädda och oförmögna att samexistera utan Göran Hägglund och Kristdemokraterna.

Den onda vänstern som tydligen inte tycker det är ok med vare sig familj, arbete, semester, fredagsmys eller ”Så ska det låta” är fienden. De gudfruktiga Kristdemokrater som anser att homosexuella inte är fullvärdiga medborgare, kvinnor gör sig bäst vid spisen och att barn mår bra att växa upp utan sina pappor är svenskens vän.

Göran Hägglund har startat korståg mot kulturelit och åsiktselit. I veckan förkunnade han att korståget nu går vidare. Nu skall svensken även frälsas från ”politiska dumheter”.

Göran Hägglund är politiker. Han är minister och partiordförande. Men talar ändå till menigheten som om han vore vilken svennebanan som helst. Vilket alla vet att han inte är.

Göran Hägglund vill bli svenskens talesman. Trots att svensken just nu inte ens skulle rösta in hans parti i riksdagen. Han sitter i regeringen. Men vill avsäga sig den politiska makten. Han vill att svensken skall ha rätt att själva bestämma hur deras familjeliv skall se ut. Men har inte mycket till övers för bögar och flator.

Verklighetens folk är inte Kristdemokrater. Vid varje val röstar dock nästan 90 procent av oss. Inte för att våra politiker skall avsäga sig makten. Utan för att de skall bruka den. Verklighetens folk tycker, till skillnad från Kristdemokraterna, inte att det här med homosexuallitet är så mycket att orda om.

Verklighetens folk har familj, är singlar, är homo, hetero och bi, arbetar, är sjukskrivna och arbetslösa, heter Mohammed och Sven, Soraya och Lisa. Verklighetens folk är inte som Göran Hägglund och Kristdemokraterna. Och det är därför Göran Hägglund så gärna pratar om verklighetens folk. För att verklighetens folk inte vill rösta på honom och hans parti.

Verklighetens folk behöver inte Göran Hägglund och Kristdemokraterna. Men Göran Hägglund och Kristdemokraterna behöver verklighetens folk.

Jenny Wennberg

Mer läsning

Annons