Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill köpa grisen i säcken?

Gång på gång har Mona Sahlin utlovat att de rödgröna partierna kommer att lämna besked om deras gemensamma politik i god tid innan. I går inföll till slut den dagen.
Men långt ifrån alla frågetecken rätades ut under den minst sagt opedagogiska presskonferensen.

Annons

Visst innehöll den rödgröna valplattformen ett flertal klargöranden. Och även ett antal nyheter. Men det saknas också en hel del.

Vad händer med föräldraförsäkringen? Hur ska den nya förmögenhetsskatten, som ska plocka in fyra miljarder kronor, utformas? Hur blir det med fastighetsskatten? De rödgröna är fortfarande oense om flera viktiga frågor.

Det levereras heller inga besked om vad man avser göra med friskolorna och apoteken.

Riktigt rörigt blir det också eftersom man har valt att inte nämna en del impopulära besked så som bensinskattehöjningen, kilometerskatten och en rad andra skattehöjningar. I stället hänvisar man till sin budgetmotion från i våras. För att på så sätt försöka gömma undan och dölja det som skulle kunna innebära negativ publicitet.

Man vill att jobben ska bli fler men har ingen politik för hur företagen som skapar jobben ska bli fler och kunna växa. Landsbygden omnämns inte en enda gång.

De rödgröna partierna påstår att de är redo att ta över regeringsmakten. Det stämmer inte.

De har fortfarande inte gjort hemläxan utan ber väljarna att köpa grisen i säcken. Är det någon som är intresserad av det?

Mer läsning

Annons