Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vill bli ny vd för Faxeholmen?

Efter nio år och sju varv runt jorden går Curt Arsander in på slutvarvet som vd för allmännyttiga bostadsbolaget Faxeholmen i Söderhamn. Han lämnar ett bolag som slutat blöda.

Den 14 juni år 2000 tillträdde Curt Arsander från Alfta jobbet som verkställande direktör för bostadsbolaget Faxeholmen i Söderhamn.

I februari år 2010 fyller han 65. Inför pensioneringen letar man nu hans efterträdare.

En ekonomi i krisläge och fler lägenheter än hyresgäster var den tuffa ekvation som Curt Arsander fick i uppdrag att lösa den gången, för nio år sedan.

• Hur tycker du att du har löst din uppgift?

- Visst har det varit jobbiga år, men nu är ekonomin under kontroll, säger Arsander.

Under hans tid har Faxeholmen minskat beståndet med cirka 900 lägenheter, via rivning eller försäljning. I dag har bolaget cirka 3 500 bostäder. Han utesluter inte att det kan bli fråga om fler rivningar:

- Söderhamns befolkning minskar. Det gäller att hela tiden anpassa tillgången på bostäder efter invånarantalet, säger han.

För Curt Arsanders del innebär pensioneringen att det är slut med det tröttsamma pendlandet mellan Alfta och Söderhamn, tolv mil varje dag.

- Det torde ha blivit sju varv runt jorden vid det här laget, säger han.