Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem styr i Bollnäs?

Det är en kommunchefs uppdrag att sköta vardagsekonomin.

I näringslivet är det verkställande direktören, i en kommun är det kommunchefens uppdrag.

Förtroendevalda politiker, det vill säga människor med helt andra yrken och utbildningar, är styrelsen – det vill säga de som skall tala om för kommunchefen vad de vill att han skall använda pengarna till.

Demokrati bygger just på att vi kan låta helt vanliga människor ur alla olika grupper vara med och bestämma vart vi ska med vår stad, och överlåta åt fackkunskapen, tjänstemännen, att bestämma hur det skall gå till och säga ifrån när man inte kan uppfylla idéerna.

Att låta kommunchefen sköta sitt jobb, är till exempel att få analyser och konsekvenser serverade utifrån de tankar och planer man har, innan man fattar de stora besluten om att verkligen göra dem. Eller inte göra dem.

Hade man gjort så redan tidigare, hade till exempel Gärdeskolan aldrig övergetts, ett Brotorg hade inte flyttats, och felaktigt uppköpta ombyggnationer aldrig gjorts.

Bollnäs Kommun är ju – som det står i annonser och trycksaker – en politiskt styrd organisation.

Eller?

En ständigt betalande delägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel