Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vem som driver verksamheten är av underordnad betydelse”

Följer debatten om det omöjliga för privata utförare att bedriva hemtjänst i Bollnäs kommun enligt LOV, lagen om valfrihet. Jag är inte ett dugg förvånad, skriver Åsa Äng Eriksson (M).

Annons

De politiker som styr i socialnämnden och i kommunen i övrigt ser sig mer som möjliggörare för kommunalt driven verksamhet, i stället för att se sig som företrädare för medborgarna och av de pengar/kommunalskatt som de betalar in.

Som politiker ska man enligt mitt sätt att se, se sig som företrädare för väljarna, och se till att skattepengarna de betalar in används så bra som möjligt. Vem som driver verksamheten är av underordnad betydelse. Det är brukares möjlighet att välja, samt bra kvalitet som ska väga tyngst. Att betala ut så låg ersättning så verksamhet inte går att bedriva, samt att inte informera om att andra alternativ finns är oacceptabelt.

Åsa Äng Eriksson (M)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel