Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ska egentligen skämmas?

Angående Anders Eklunds krönika i lördagen den 13 juni undrar vi om tidningens politiska chefsredaktör Anders Eklund inte har mer att säga angående Mona Sahlin och Marita Ulvskog än att kommentera deras utseende?

Deras babylena hud har väl inget med (S)aken att göra eller hur hårt sminkade dom är. Är det för att dom är kvinnor du ondgör dig över stylingen? Eller är det för att dom är starka kvinnor och står för sin åsikt, du kritiserar deras utseende?

Vi skäms i alla fall inte över Mona och Marita, vare sig dom är sminkade eller inte. Vi lyssnar på deras budskap. Vi anser att chefsredaktören nått lågvattenmärket i detta fall.

 

 

OPINION SVARAR:

Vi brukar av princip inte ta inlägg utan namn på debattplats. Men vad är det för vits med principer om man inte kan bryta dem ibland?

Bra att nit reagerar. Möjligen uttryckte jag mig inte tillräckligt tydligt. Jag kommenterade och kritiserade inte Mona Sahlins och Marita Ulvskogs utseende på EU-affischerna. Snarare tvärt om. Min kritik gick ut på det faktum att de verkade tycka att deras naturliga utseende inte duger.

Det handlade verkligen inte om att bara vara sminkade. Det handlade om kraftiga retuscheringar för att försöka framstå som yngre och möjligen vackrare.

Men varför låtsas vara yngre och vackrare än vad man är? Varför dölja sitt rätta jag? Varför skämmas för att man åldras och får några rynkor? Vad sänder det för signaler från ett parti där "alla ska med"? Är det perfekta viktigare än det äkta?

Om nu Mona Sahlin och Marita Ulvskog verkligen hade varit starka kvinnor skulle de inte tillåtit denna manipulering av bilderna. Då skulle de gjort som två andra starka kvinnor, Gudrun Schyman och Marit Paulsen. Deras bilder dolde inte erfarenhetens charmiga rynkor.

Poängen i min krönika var att ingen av oss behöver retuscheras. Vi duger som vi är.

Anders Eklund