Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem har godkänt sexundervisningen?

Jag råkade se ett UR tv-program om den nya skolsexualundervisningen som kommer i höst.

Plötsligt står där en lärare framför en karta som påminde om en lantlig utflykt i det gröna med folk lite här och där. Så pekar han på kartan: här har vi onani, här vanligt samlag, här har vi oralsex, där homosex och här analjuck och där trekant och så vidare. Det kanske är något fel på mig som växte upp på Irland och inte fick någon sexualundervisning. Men det här gillar jag verkligen inte alls. Tänker de utveckla detta nästa med "pedofili med spädbarn" och "pedofili med unga tjejer och killar"?

Tydligen finns det de som tycker att 13-åringar ska lära sig att allt detta tillhör vardagen för vuxna. Jag håller inte med. Vad vuxna människor gör privat är deras ensak men vem f-n har godkänt detta? Och vem f-n är reptilhjärnan på Seventeen-tidskriften som läses av 12–15 åringar, som visar ett fotografi på en vacker 10-åring med utmanande hår/make upp och texten Oskuldsfullhet är sexigare än du tror?'

Föräldrar ska bjudas in i höst till information om detta. Tycker du att mina åsikter är dravel, strunt i det. Annars uppmanar jag dig att gå och lyssna (kanske har jag missförstått allt?) och säg din åsikt. En dansk tv-reporter sade i morse "Vi danskar säger vad vi tycker högt och ljudligt, vi är inte så lagom som ni svenskar".

När ett barn skulle bli vuxen i tidigare kulturer fanns det riter med symbolisk kraft. Idag är de riterna ersatta av "Lindex eller Gucci" eller (stackars barn). "När jag blir mogen att ha sex kommer jag att kunna välja att bara pussas och kramas tills jag är mogen för mer eller blir jag tvungen ställa upp på vad som helst eftersom till och med i skolan anses det vara normalt."

Alldeles för länge har vi människor accepterat att vi inte kan påverka världen men det är fel. Vi är gudomliga varelser som nu ska återta makten från krafterna som har hjärntvättat oss alltför länge.

Thérèse Sumner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel