Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem blir årets överlevare?

I 38 dagar har de kämpat mot svälten och pakterna i Filippinerna.
På lördag är det dags för det sista örådet i årets "Robinson".
Blir det en dalkulla, en baskettjej, en egenföretagare eller en trebarnsmamma som vinner?

Förra veckan såg vi Ellenor Pierre, Anna Lundh och Jarmo Heinonen gå vidare till finalen genom att vinna varsin immunitetsstatyett. Erik Blomqvist blev utröstad i örådet, vilket gav Nina Amjadi den sista finalplatsen.
- Det sved att inte ha tagit sig vidare genom att vinna immunitet. Jag klarade mig vidare på grund av att jag inte blev utröstad. Jag önskar att jag hade förtjänat det med en seger, säger Nina Amjadi till TT Spektra.

Tuff final
Finalisterna beskriver lördagens final som tuff, dagarna innan den första semifinalen beslutade de sig för att spara på maten.
- Vi hade så lite ris kvar så vi beslöt oss för att äta varannan dag, säger Ellenor Pierre och berättar att deltagarna låg ner så mycket som möjligt för att spara energi.
- Vi åt det sista riset innan den första finaltävlingen, vi var så svaga, säger Nina Amjadi.

En ny planka
I den första semifinalen på lördag ska deltagarna hålla balansen på en uppdaterad version av den gamla klassikern "Plankan".
Vinnaren får den första platsen i finalen medan de övriga tre får tävla vidare i nästa gren. I den andra semifinalen ska finalisterna samla pusselbitar i olika deltävlingar. Den som först får ihop pusslet blir den andra finalisten.
Därefter är det slutligen dags för säsongens allra sista öråd där årets "Robinson" ska koras.

Camilla Sundell/TT Spektra
camilla.sundell@ttspektra.se