Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckolång Hudikfestival fylld med dans

Hudiksvall slår på stort under en vecka och satsar allt på Glada Hudik Dansar. På lördag drar en händelserik dansfestival i gång.

Dansa en bok på Världsbokdagen 23 april, lär dig västafrikansk dans, testa streetdance eller kom på afterwork beat och dansa till filmmusik.

Hela festivalveckan Glada Hudik Dansar är som en godispåse fylld med nya former av dans. Möt till exempel tre unga koreografer från Hudiksvalls kommun, Zara Zeidlitz, Linnea Dolk och Emelie Markgren, som presenterar sina danser och berättar om vad dansen betyder för dem på söndagens återvändardag.

LÄS MER: Linnea Dolk vann riksfinal

Flera kända koreografer medverkar under veckan med föreställningar och workshops: streetdansaren Viktor Fröjd, Anna Vnuk och Mari Carasco.

Tyngdpunkten i programmet är dans som riktar sig till barn och ungdomar, men dans är ett universellt språk som kan tas in av alla åldrar.

Finalen sker med afrikanska rytmer fredag 29 april, med kurs och uppvisning av Lansana Bangoura från Guinea med långväga gäster.

LÄS MER: Delsbotjej prisades dubbelt i riksfinalen

LÄS MER: Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här