Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans innebandylista: "Bättre fly än illa fäkta"

Rikard Bäckman om sakernas tillstånd i innebandyvärlden – den lilla runt knuten så väl som den lite större en bit bort.
Varannan torsdag kommer en ny lista.

Annons

1. Poängfesten

Håsta vann i helgen. Med 24–5. Mot ett lag som ändå har tagit tre segrar i Västernorrlandstvåan. Nicklas Forslöf gjorde – håll i er nu – tolv (!) poäng (nio mål och tre assist). Etta på listan? Absolut!

2. Hälsingelegionen som är ett topplag i ettan

Sundsvalls IBF vann med 10–1 i senaste matchen, och ligger tvåa i norrettan. En intressant spaning i laget är att sju spelare har Hälsingeanknytning; Stina Allgulander, Agnes Wiklund, Sandra Norin, Alma Sundvall, Mathilda Gustafsson, Nora Persson och Ida Wallin.

3. Bättre fly än illa fäkta

IK Ljusdal drabbades av spelarbrist i division 2. Den här gången också. Att lägga ner tvåanlaget och satsa vidare i lägsta serien får ses som ett sunt beslut – för det är bättre fly än illa fäkta. Sen att föreningens division 3-lag torskade senast med 1–22 är väl en annan historia...

4. Äntligen seger

Håstas grabbar i juniorallsvenskan har visserligen inte varit utspelade i någon match – men heller inte tagit någon seger. Fram tills i lördags, för då kom den. 6–5 borta mot Storvreta.

5. Stryk mot jumbon – sviten som sprack

Hudik/Björkberg har imponerat smått som nykomling i allsvenskan – och hade fram tills i lördags inte förlorat på bortaplan. Då kom bakslaget, för visst är stryk i sudden mot jumbolaget en missräkning?