Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans innebandylista: "Bättre fly än illa fäkta"

Rikard Bäckman om sakernas tillstånd i innebandyvärlden – den lilla runt knuten så väl som den lite större en bit bort.
Varannan torsdag kommer en ny lista.

1. Poängfesten

Håsta vann i helgen. Med 24–5. Mot ett lag som ändå har tagit tre segrar i Västernorrlandstvåan. Nicklas Forslöf gjorde – håll i er nu – tolv (!) poäng (nio mål och tre assist). Etta på listan? Absolut!

2. Hälsingelegionen som är ett topplag i ettan

Sundsvalls IBF vann med 10–1 i senaste matchen, och ligger tvåa i norrettan. En intressant spaning i laget är att sju spelare har Hälsingeanknytning; Stina Allgulander, Agnes Wiklund, Sandra Norin, Alma Sundvall, Mathilda Gustafsson, Nora Persson och Ida Wallin.

3. Bättre fly än illa fäkta

IK Ljusdal drabbades av spelarbrist i division 2. Den här gången också. Att lägga ner tvåanlaget och satsa vidare i lägsta serien får ses som ett sunt beslut – för det är bättre fly än illa fäkta. Sen att föreningens division 3-lag torskade senast med 1–22 är väl en annan historia...

4. Äntligen seger

Håstas grabbar i juniorallsvenskan har visserligen inte varit utspelade i någon match – men heller inte tagit någon seger. Fram tills i lördags, för då kom den. 6–5 borta mot Storvreta.

5. Stryk mot jumbon – sviten som sprack

Hudik/Björkberg har imponerat smått som nykomling i allsvenskan – och hade fram tills i lördags inte förlorat på bortaplan. Då kom bakslaget, för visst är stryk i sudden mot jumbolaget en missräkning?