Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vd om miljonaffären: "Vi kan säkra jobben"

Företagets vd och anställda jublar efter miljonaffären.

Annons

Efter att Mekanotjänst säkrat en affär värd mellan 85 och 90 miljoner kronor är stämningen god på fabriken i Järvsö. Det berättar Lennart Edling, företagets vd.

– Det är jättekul att vi har fortsatt förtroende från en av våra absolut största kunder. Ordervärdet är mellan 85 och 90 miljoner under en tolvmånadersperiod, så det är en jätteaffär för Mekanotjänst.

Bandvagnarna består av över 350 olika komponenter, där Mekanotjänst bland annat ska bidra med produktion av kugghjul, växlar, skydd och räcken.

– Det här säkrar produktion både i vår fabrik i Örnsköldsvik och i Järvsö, säger Lennart Edling och fortsätter:

– Vi har haft det ganska tufft här i Järvsö och varit tvungna att minska på personalen i två omgångar. Det här bidrar kraftigt till att vi kan säkra jobben under det här året, säger han.

Vad innebär det här i form av jobbtillfällen?

– Vi vet inte riktigt i dag, vi håller just nu på att utvärdera var vi kommer att få en hög beläggning. Vissa delar av fabriken påverkas inte bemanningsmässigt. Men där vi har manuellt arbete, som montering och svetsning kommer det givetvis få en positiv inverkan. Men exakt hur det blir med arbetstillfällen är det för tidigt att svara på.