Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vd-byte på Exte i Färila

Extes vd Lennart Wallström bygger upp ny fabrik i Malaysia.

Ny vd för Exte i Färila från 1 november blir nuvarande marknadschefen Mats Karlsson.

Det blir en del ommöbleringar bland cheferna på Exte i november.

Extes moderbolag Extendo har tidigare haft en fabrik för påbyggnationer i Singapore. Nu har den fabriken stängts, kvar finns bara ett kontor. I stället bygger koncernen tillsammans med en samarbetspartner en ny fabrik i staden Sibu på Borneosidan av Malaysia. Där ska ekipage utrustas med Extes produkter.

Bygget är redan klart och på plats finns ett tiotal anställda. På onsdag flyttar hittillsvarande vd på Exte, Lennart Wallström till Malaysia för att bygga upp produktionen.

Lennart Wallström, som tidigare varit produktionschef på Exte i 13 år, har gedigna kunskaper om Extes arbetssätt. Det är viktiga erfarenheter när fabriken i Malaysia byggs upp, framhåller koncernchefen Kjell Jonsson, som räknar med att etableringen i Malaysia kommer att påverka produktionen i Färila på ett positivt sätt.

Ny vd på Färilafabriken blir i stället nuvarande marknadschefen Mats Karlsson. Han började på Exte så sent som i februari i år.

Mats Karlsson bor i Mora och pendlar därifrån till Färila. Han är civilingenjör och har i många år arbetet med internationella affärer inom svensk verkstadsindustri. Något som passar bra på Exte, med dess planer för fortsatt expansion på nya marknader.