Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växtkraft med närodlad politik

Centerpartiet vill att människor ska få bestämma själva var de vill bo.

För att detta ska vara möjligt krävs att vi tillvaratar den utvecklingskraft som finns i hela landet. Att vi skapar likvärdiga förutsättningar och underlättar för de jobbskapande småföretagen.

Sverige och Gävleborg behöver fler människor som arbetar. Detta är själva grunden för självbestämmande, trygghet och framtida välfärd – för att vi ska ha råd med en bra skola, tillgänglig vård och trygg omsorg. I varje kommun, i varje län och i hela Sverige behövs ständigt nya, målmedvetna insatser för fler jobb. Jobben kan inte dikteras fram av centralmakten.

För att lyckas med detta måste man inse att livsvillkoren ser olika ut i olika delar av Sverige. Vi har ofta andra behov, förutsättningarna och möjligheterna i Gävleborg jämfört med storstadsområdena. Städer, tätorter, byar och landsbygd möter skilda utmaningar, och de politiska insatserna måste utformas därefter.

Vi konstaterar att Centerpartiets envetna arbete i regeringen har gett resultat. Genom extra anslag till landsbygdsprogrammet med 2,8 miljarder, programmet omfattar nu hela 36 miljarder kronor.

Att vi fått igenom en fördubbling av bredbandsutbyggnaden på landsbygden från 1,6 miljarder till 3,25 miljarder. Att Centerpartiets krav om mer pengar till stöd för kommersiell service i gles- och landsbygd har gett resultat i att det blir fem gånger så mycket, totalt 700 miljoner.

Det här har väldigt stor betydelse för utvecklingen i Gävleborg.

Det är också ett tydligt exempel på att Centerpartiet gör skillnad och behövs i regeringen.

Centerpartiet är och förblir Sveriges enda parti som både ser landsbygden och staden. Vi kommer att fortsätta att driva en politik som ger växtkraft i hela landet!

Magnus Svensson, Söderhamn

Distriktsordförande Centerpartiet i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel