Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växsjö skola utreds på nytt

Nu finns det på nytt ett litet hopp för framtiden för Växsjö skola. Socialdemokraterna kommer att begära återremiss då frågan kommer upp i kommunfullmäktige om två veckor.

Anledningen till det är att man vill ha en ordenligt utredning om kostnaderna för en renovering innan det är dags att fatta beslut.
I juni beslut kommunfullmäktige att Växsjö skola ska renoveras, senast under hösten 2009. Någon kostnadskalkyl fanns då inte framtagen. Senare har en kalkyl på 8,8 miljoner kronor presenteras. Det fick en majoritet med Centern, Folkpartiet, Moderaterna och Vänstern i barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen att backa om en renovering.

Socialdemokraterna, som varit splittrade, behandlade frågan på ett intern möte på måndagskvällen. Och det slutade med att man bestämde sig för att yrka på en återremiss för att få kostnadsbiten ytterligare utredd.
Centern har också förklarat sig vara för en ytterligare utredning av kostnaden för en renovering.
För återremiss krävs endast att en tredjedel av ledamöterna rösta för och det har Socialdemokraterna.
- Vi Socialdemokrater är i nuläget inte beredda att ta ställning till Växsjö skolas framtid. Det är baserat på att det finns andra uppgifter om kostnaderna för renovering och vi vill också ha klarhet i skolskjutskostnaderna, förklarar Jan Lahenkorva (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
- Den kostnadsuppgifter vi fått från Fastighetskontoret var en bedömning. Ingen ordentligt utredning. Och det har ju sagts att det går att pressa kostnaderna rejält. Inte minst när det gäller ventilationsdelen. Det vill vi få belyst ordentligt.

Vidare förklarar Jan Lahenkorva att politikerna också behöver ha en ordentlig dialog med föräldrarna. Det har man ännu inte haft. Men det kommer att hållas en träff mellan politiker och föräldrar på torsdag kväll.