Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenspäckad action när Watercross-EM intar Långnäsudden

För andra året i rad arrangeras en EM-deltävling i den fartfyllda sporten watercross på Långnäs i Bollnäs.– Det blir ett spännande evenemang med mycket action, säger Jerker Pettersson, en av arrangörerna.

Den 4 juni är det dags för den enda svenska EM-deltävlingen i watercross. Då intar ett gäng våghalsar och deras snöskotrar Långnäsudden i Bollnäs för att se vem som kan köra bäst – på vatten.

– Det här är tredje året vi kör. Första året hade vi en SM-deltävling och nu blir det vårt andra EM-arrangemang, säger Jerker Petterson.

Han är ordförande i föreningen Warpens skoterklubb, som samarrangerar deltävlingen tillsammans med Bollnäs enduro och företaget Callmyr.

Så här såg det ut vid förra årets deltävling:

Watercross går ut på att köra en utstakad bana på vatten med specialanpassade snöskotrar. Enligt entusiasterna är det här roligare och mer sport än att köra med vanliga vattenskotrar.

– Man får inte vara för feg. Men annars kan de flesta med lite motorskalle lära sig att köra på vatten. Det krävs en avvägning för att inte sjunka. Du får inte köra för sakta, men man kan heller inte gasa för mycket på fel ställe för då kan man skära igenom och sjunka, säger Jerker Pettersson.

Hittills har arrangörerna betraktat varje år som lyckat. Förra året var det dock lite kallt, men det kom ändå mellan 1 300 och 1 500 personer.

– I år hoppas vi på bättre väder och ännu flera besökare.