Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenskotrar - en plåga på Noresand

Vattenskotrar förstör trivseln vid Noresand.

Den gångna helgen var jag med min familj på Ljusdals vackra badstrand, Noresand. Tyvärr har nu ett antal vattenskotrar, och även motorbåtar hittat dit, och jag tycker det är förfärligt hur de bär sig åt. Med hög fart dundrar de rakt in bland simmande badgäster. De parkerar sina fordon vid strandkanten, nära hopptornet där många människor befinner sig, vänder och med en rivstart ger de sig ut på sjön igen. Där ute irrar de omkring som en surrande myggsvärm, gasar och svänger och kör farligt nära både simmare och barn som är ute och ror med olika flytredskap. Detta körande pågick hela dagarna under vårt tvådagarsbesök.

Bullret från dessa fordon är mycket störande, likaså lukten av avgaser och bensinångor som sprider sig långt upp på stranden. Det går knappt längre att höra de naturliga ljuden från barn som plaskar, skrattar och leker, det dränks av skotrarnas oljud.

Noresand är en av Ljusdals få turistmagneter, en underbar plats för bad, frisbee, volleyboll, vila och solbad. Varför måste dessa bullrande fordon uppehålla sig mitt bland alla badgäster? Vattenskotrar är inte bara farliga för badande, de orsakar dessutom skador på växt- och djurliv. Ett tips till polisen är att kolla nykterheten på både båt- och skoterförare.

Om denna framfart får fortsätta kommer snart en meningslös olycka att inträffa.

Christina Sundell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel