Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vatten in – klubbar ut

Fullt med heta premiärer i höst.

Dessvärre också fullt med vatten på idrottshallens golv.

Fyra Söderhamnsklubbar tvingas husera i alternativa lokaler innan ett nytt golv finns på plats i mitten av oktober.

– Vi ska sno ihop det på något sätt, säger Nisse Bohman, fritidsansvarig i Söderhamns kommun.

Det regnade mycket i juli och en del av vattnet letade sig genom ett hål i taket och ned på ett hörn av idrottshallen golv. Det får nu följder för fyra Söderhamnsklubbar: Söderhamns UIF, Gluggens IF, Söderhamns IBF och BK Fajt.

På tisdagen hade de fyra klubbarna en träff med Nisse Bohman, fritidsansvarig i Söderhamns kommun. Där diskuterade man fram olika lösningar för att verksamheterna ska få sitt på det torra fram till mitten av oktober.

Livbojar blir hallarna på Stenbergaskolan och Bergvikskolan.

– Klubbarna förstår situationen och vill hjälpa till att lösa det här smidigt. De har på sig till fredagen att lämna in önskemål om vart de vill träna. Det var god anda på mötet, säger Bohman.

Söderhamns UIF ser fram emot en spännande säsong i nystartade Pingisligan, men får göra det utan att starta i sin hemmaborg. Hemmamöt mot Österlens BTK 29 september flyttas definitivt, möjligen också tv-sända matchen mot Spårvägen 17 oktober.

– Med stor säkerhet möter vi Österlen i vår träningshall, med uppbyggda extraläktare på plats. Till den andra matchen kan golvet möjligen vara klart men vi har inte tagit ställning till den än. Kanske blir det i Ljusne eller Bergvik, säger Gösta Lööf, Suif.

Träningsbiten sköter klubben redan i sin egen hall vid Verkstäderna.

I innebandyns division 3 representeras Söderhamns kommun av Gluggens IF, Söderhamns IBF och Wallviks IK. De senare har redan sin verksamhet förlagt i Stenbergaskolan hall, nu får Wallvik i några månader sällskap av sina lokala seriekonkurrenter. Serien startar första veckan i oktober.

I Robert Johanssons Gluggen drabbas a-laget:

– Det påverkar förstås, vi hade ju träningstider inlagda. Men vi får i stället hålla till i Ljusne sedan i Bergvik. Förhoppningsvis är det bara första matchen som drabbas.

I Annika Rengmans Söderhamns IBF påverkas sju lag av vattenskadan:

– Det blir stökigt ett tag. När det gäller matcher så är det mest seniorserierna som påverkas, de yngre drar igång senare. Men för träningsbiten är det ett jätteavbräck, säger SIBF:s ordförande.

Basketsäsongen drar igång i slutet av september för BK Fajt, där tre lag får flytta på fem matcher.

– Det blir som det blir. Vi kör i Bergvik och i en del småhallar, säger Daniel Rönström, BK Fajt.