Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket varnar efter Pokémon-spelarnas farliga beteende: "Chansa inte"

Pokémon Go har tagit Sverige med storm sedan det släpptes och har redan miljontals användare runtom i världen. Nu går Trafikverket ut med en uppmaning till alla spelare att ta det lungt ute i trafiken.

Annons

Se mer: Pokémon Go-entusiasterna från Söderhamn:"Nu lever vi barndomsdrömmen"

Pokemon Go har tagit världen med storm.

Ingen har väl kunnat undgå den senaste flugan, Pokémon Go. Spelet älskas av både unga som gamla och man behöver inte leta länge innan man ser en person på stan eller i affären som ivrigt letar efter Pokémon-monstren.

Läs även: Polisen varnar för Pokémon-spelet: Ger zombieliknande beteende

Spelet har fått människor att ge sig ut och leta på alla möjliga ställen, vilket Trafikverket nu har uppmärksammat. De senaste dagarna har det rapporterats om personer som uppträder på ett olämpligt eller direkt farligt sätt i trafiken, på grund av att de spelar Pokémon Go. Detta har skett på både väg och järnväg.

Söderhamnsgrabbarna om Pokémon GO

– När man är nära en väg eller järnväg måste man vara uppmärksam. Tågen är ofta snabbare och tystare än vad man tror. Det är dessutom förbjudet enligt lag att vistas vid spår. Som förare på vägen ska man alltid köra trafiksäkert i alla lägen. Det främsta rådet vi har är att inte chansa utan istället tänka sig för, säger Trafikverkets presskontakt.

Krönika: När nostalgi började handla om Pokémon och slutade handla om kasettband

Tidigare har polisen i Nynäshamn varnat för spelet på Facebook och skrivit att spelet gett upphov till "zombieliknande tendenser", men i varken Örnsköldsvik eller Sundsvall har det kommit in några anmälningar till polisen där spelet har varit inblandat.

– Inte än, men det kommer säkert. Det man är mest orolig över är att det ska hända någon olycka för att personer inte är uppmärksamma, säger Maria Näslund, förundersökningsledare, polisen i Örnsköldsvik.

Några rapporter om problem eller anmälningar där spelet varit inblandat har inte inkommit till polisen i Hälsingland.

Se också: Försäkringsbolag varnar för Pokémon Go – jaga monster säkert i sommar

Bästa tipsen för Pokémon GO – så här börjar du bäst

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning