Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västansjö byskola utökar – ny förskola har öppnat: "Jätteroligt att äntligen få starta upp"

I tisdags öppnade Västansjö byskola förskola för barn mellan ett och fem år.
– Det är jätteroligt att äntligen få starta upp, säger rektor Helén Hansson.

Västansjö byskola har varit i gång i privat regi sedan 2014 och har sedan dess bedrivit undervisning och fritidshem för förskoleklass till årskurs sex. Det dröjde heller inte länge innan föräldrar till barn som gick på skolan började fråga efter förskoleverksamhet för yngre syskon.

Läs även: Friskola godkänd

– De som valt att låta sina barn gå på den här skolan och även har yngre barn vill gärna kunna hämta och lämna sina barn på samma ställe, säger Helén Hansson.

Förskoleverksamheten i Västansjö fick i början av december 2015 tillstånd för 20 barn. Initialt håller man nu på att skola in det första barnet, men redan i mitten på mars räknar man med ytterligare ett.

– Vid starten av nästa läsår hoppas vi på att ha 10-12 barn i verksamheten, säger Helén Hansson.

Läs även: Glada miner i Västansjö

På skolan i Västansjö, Kilafors, går 67 elever. Nu har man anställt en ny förskollärare som ska samarbeta med fritidspersonalen.

– Det är jättekul att vara med om att starta upp verksamheten, säger Emma Hallgren som är nyanställd förskolelärare på Västansjö byskola.

Läs även: Här ska en ny privat förskola öppna

– Jag har själv gått på skolan och är van vid miljön, fortsätter hon. Jag gillar små barngrupper och att ha nära till naturen.

Närheten till naturen tänker hon också utnyttja.

– Vi ska försöka vara ute så mycket det går och vara måna om vad barnen själva vill göra, säger Emma Hallgren. I förskolans värld ska man komma ihåg att man är en medupplevare.