Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårvintrig marknad i Los

Förra veckan anordnades vinterveckan i Los och som avslutning hölls vintermarknad på Hälsingegård Lundbergs. Mycket prylar fanns till försäljning, men speciellt vintrigt väder blev det inte.

Annons

Dagen började med lite dålig uppslutning och de flesta knallarna var överens om varför.

– Det är ju Vasaloppet, om jag hade varit hemma hade jag också tittat på det, sa Christina Hallstensson som bullat upp med allt från hemstickade vantar till prydligt rutiga lapptäcken på sitt bord.

Ute landade termometern på flera plusgrader och på många håll i landet blev söndagen något av ett startskott för våren. Men hon var ändå glad över att ha haffat ett bord inomhus.

– Annars blåser ju alla grejer bort.

Vintermarknaden i Los anordnades för andra året i rad. Totalt samsades tolv knallar på Hälsingegård Lundbergs och på borden låg allt från godis till smycken och rökt ål. Lars-Åke Olmats från Mora hade en produkt som han förmodligen var helt ensam om att sälja.

– Den här väskan har jag sytt av min grannes gamla skinnjacka, förklarade han och höll upp en fransig väska i skinn.

Marknaden blev avslutningen på en vintervecka späckad med aktiviteter som skidåkning i Hamra nationalpark, skoterträffar och angeltävling.

– Det kändes kul att avsluta med en marknad och vi kommer att fortsätta med det även nästa år, säger arrangören Sigrid Geijtenbeek.

Annons