Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart har pengarna tagit vägen?

Bara för något år sedan hade Bollnäs kommun en bra kassakista. Vart har pengarna tagit vägen?

Annons

Det pratas hela tiden om att spara för att kommunen har budgetunderskott. Enligt lag måste kommunen säkerställa skola och omsorg med god kvalitet. Bottennivån är nu nådd och då återstår prioriteringar och att försöka öka intäkterna. Upplever att allt sker i panik och många förhastade beslut fattas. Det är inte alltid optimalt att sälja ut – försök nyttja investeringar/resurser på effektivaste och kanske intäktsbringande sätt. Tänk nytt – tänk inte bara spara!

Måste kommunalfullmäktige och nämnder vara så stora? Finns det för mycket tjänstemän? Några har ju fått "konstruerade" tjänster i stället för avsked när de inte hållit måttet för den tjänst de ursprungligen anställdes för. Har vi råd med det? Avsked kostar pengar kortsiktigt men kanske är det ett bättre alternativ. Rensa! Är organisationen i förvaltningarna effektiv?

Förtroendevalda politiker – sandlådetiden är över! Prestige och träta leder ingen vart. Börja arbeta för en gemensam långsiktig lösning på kommunens ekonomiska problem!

Mona Holm, Hertsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel