Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart är vi på väg?

Jag blir mörkrädd av allt tok som händer här i Sverige, skriver "LB".

Annons

Kvinnor blir våldtagna till höger och vänster, inget görs, rån, mord och sprängdåd, inget görs. Det har blivit som vardagsmat i tidningarna. Snart är vi väl så vana att vi rycker på axlarna åt händelserna, och bara bläddrar förbi dessa sidor utan att ens ge det en tanke, eller så bläddrar vi förbi för att vi inte orkar ta in allt som elände som händer.

Hörde på radion igår (18/1) att polisen ansåg att dom får vänja sig vid sprängdåd runt omkring sina kollegor. En politiker hade även uttalat sig om att brotten är här för att stanna. Att polisen får vänja sig, ja, dom stackarna har ju för sjutton inga befogenheter att vidta, och då blir det ju svårt att göra något åt allt som händer. Men när en politiker häver ur sig att brotten är här för att stanna, ja det är då jag som svensk medborgare blir riktigt mörkrädd. Visst har vi haft brott av olika slag förr också men absolut inte som det är nu.

Politikerna måste ta sitt ansvar. Det är ni som har ställt till den här situationen, inte polisen, och inte landets befolkning. Det behövs mycket hårdare tag mot all brottslighet, och absolut inga undantag. Har personen begått ett brott i Sverige ska samma regler gälla för alla. Har man gjort sig skyldig till ett brott ska man också straffas.

Som situationen är nu så tycker jag att regeringen ska kalla hem våra soldater som finns ute i världen och placera ut dessa här hemma där dom verkligen behövs, innan vi blir en enda stor krigszon. På vissa platser är det ju redan det, Malmö t ex.

Politikerna har som sagt ett stort ansvar. Ut med soldater i dom värsta områdena som patrullerar dygnet runt. Vi måste få ordning på Sverige innan det är för sent!

LB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel