Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart är tennisen i Arbrå på väg?

Tycker det är tragiskt att Arbrå tennisklubb överväger att göra boulebana av en av tennisbanorna. Det verkar som man skriver under på sitt eget misslyckande, skriver insändaren.

Det händer ju absolut ingenting där inom tennisen. Finns inget intresse, säger man. Nej, man skapar ju inget intresse! Och man har faktiskt slutat med träracketar och natursenor ...

Visst, tennisen har haft en rejäl nedgång sen 1980-talet men den dog inte. I övriga Sverige har tennisintresset ökat igen. Det beror säkert på att klubbarna runt om i landet har satsat för att få barn och ungdomar intresserade, och senare också rekryterat dem in i klubbarna. Det finns många möjligheter om man låter ungdomar få förtroende, men det tar ju sin tid.

Det finns tränarutbildningar, banskötarkurser, med mera, som borde vara intressant i en levande tennisklubb. Kanske Arbrå TK inte är speciellt uppdaterat på den fronten? Jag kan ha fel. Jag antar att fotbollen, skidskolorna (på längden och alpint) och löparna, med flera, skickas på tränarutbildningar, etcetera, för att hålla sig ajour.

All heder åt dem som jobbar och lägger ned arbete på banorna varje år, men man måste skapa ett intresse och ett underlag så att nya förmågor kan ta över. Det var decennier sen det skedde.

Någon sa att det finns fyra boulebanor i Arbrå, ska det inte räcka? Är det den åldersgruppen vi bör satsa på i Arbrå?

Känns som man satsar i fel ände. Finns det inga eldsjälar där ute som kan få klubben att brinna igen likt Koldemoåsen?

Natursena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel