Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmen fortsätter

Det milda vädret ser ut att fortsätta en bra bit in i månaden. Hudiksvall har haft de varmaste novembertemperaturerna i Sverige på 43 år.

En rundfrågning i centrum visar att de flesta tycks uppskatta att hösten är mild. Men det finns undantag:

Tommy Eriksson från Ljusdal ville hellre ha snö och det beror på att han gillar att åka snowboard.

Samstämmiga vädersajter talar dock för att han får vänta med snowboardåkandet, åtminstone om han vill åka i Hälsingland. Värmen fortsätter åtminstone tio dagar till och höstlovslediga ungdomar får ägna sig åt aktiviteter på bar mark när de är ute.

Under tisdagen uppmättes ett norrländskt värmerekord i Hudiksvall med 16 grader och även under onsdagen var det varmt, 15 grader. Hudiksvall hade också det gamla värmerekordet på 15,3 grader från den 12 november 1999. Det överträffades även vid Söderhamns flygplats på tisdagen där det var 15,4 grader.

I Delsbo har temperaturen mätts sedan år 1878. Där uppmättes 14,6 grader, vilket slog det 80 år gamla rekordet på 14 grader.

Det är ändå en liten bit kvar till det svenska novemberrekordet som sattes 2 november 1968. Då var det 18,4 grader varmt i Ugerup i Skåne.