Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnorna fick inte vinna

Två världsstjärnor kom till Bollnästravet i går kväll. Ingen av duon Maharajah och Sahara Dynamite lyckades dock vinna. Showen stals istället av två andra kapabla hästar med framtiden för sig.

Annons

Timo Nurmos Sahara Dynamite vann ett av försöken till Elitloppet sista helgen i maj och gårdagens uppgift på Bollnästravet såg betydligt enklare ut på förhand. Ingen kunde heller tro att Derbyvinnaren från 2008 skulle kunna förlora efter att hästen fått trava första varvet i ledningen på 1.16,0. Jim Oscarssson såg dock till att det blev ordentlig fart på tillställningen under sista varvet när han med sin Dig For Dollars pressade storfavoriten.

In på upploppet började Jorma Kontio driva Sahara Dynamite ivrigt och från tredje invändigt hade Robert Bergh och Amour Ami hittat loss. Kort före mål hade Timo Nurmos häst inget svar och segerchecken på 100 000 kronor kunde istället kvitteras ut av Berghs travare som ägs av hockeybröderna Henrik och Daniel Sedin.

– Vi hittade ett rätt stort fel i ett knä på Amour Ami i höstas så hästen fick vila hela vintern i stort sett. Nu stämmer aktionen bättre och tanken var att ge hästen ett snällt lopp så att tokformen håller i sig tills vi eventuellt ska åka till Kanada, sa Bergh.

Maharajah är Sveriges snackhäst nummer ett och Stefan Hultmans travare är stor favorit till segern i fyraåringarnas största lopp för året –Derbyt. I gårdagens lopp på Bollnäs var Solvallahästen precis som Sahara Dynamite streckad på nio av tio V65-kuponger, men showen stals istället av Stig H Johanssons Nu Pagadi. Erik Adielsson skickade den sistnämnde till ledningen efter 300 meter och med Maharajah utvändigt om sig kontrollerade Jägersrokusken loppet.

– Jag vill gärna ha syn på den hästen som slår Nu Pugadi utvändigt. Även om Maharajah är en bra häst så har jag haft en positiv känsla ända sedan jag såg startlistan. När jag sedan pratade med Stig och han lät uppåt förstod jag att det skulle bli spännande, sa Adielsson.

Maharajah var inte lika bra som förra gången i Rättvik.

– Han var inte som bäst och vi får hoppas att det inte är något allvarligt för han hade lite högre puls än vanligt, sa kusken Örjan Kihlström.

Dagens största lopp –Prinsessan Madeleines Pokal –med 150 000 kronor till vinnaren gick till Årjängsekipaget Fjeldstad Goggen och Per Ludvig Nilsen som ledde från start till mål.

Hemmatränaren Thomas Lönn har en intressant treåring på gång i Vitesse D’Inverne som i karriärens andra start då första segern för Sören Eriksson. Segerreceptet var ledning från start till mål och segern var värd 30 000 kronor.