Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsrekordförsök på Järvzoo

På söndag eftermiddag deltar Järvzoo i ett världsrekordförsök. Det handlar om att slå världsrekord i antal nallar på picknick!

Tävlingen, "Teddy bears picnic", arrangeras den här dagen i många av djurparkerna runtom i Europa, dit besökarna uppmanas ta med sig sina nallar på picknick. Vid picknicken på Järvzoo är Ove Sandström, känd från tv-serien "Hur gör djur", programvärd.

Syftet med teddybjörnspicknicken är allvarligare. Det är att sprida information om och väcka intresse för de nordiska rovdjuren och problematiken kring dem. Den har två sidor, den ena handlar om att skydda de stora rovdjuren där de minskar i antal, den andra om att lära oss leva med dem där de ökar i antal och skapar konflikter.

Med nallepicknicken inleder Järvzoo sitt engagemang i den europeiska djurparksorganisationen EAZA:s (European association of zoos and aquaria) kampanj för de europeiska rovdjuren. Kampajen kallas "Leva tillsammans" och pågår 2009 och 2010.