Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsbra konsert av Kulturskolan

Djemberytmer, körsång, tvärföljt. Det var toner från hela jorden när Kulturskolan ville samla pengar och tankar för en ljus framtid med konsertkvällen Tillsammans för världen.

Sexton akter – ännu fler toner och takter. Tillsammans för alla ingår i serien med Kulturskolans kulturkaféer och tisdagens arrangemang i Röda Rummet var välbesökt. De som kom fick inte bara höra musik utan fick chansen att bli trädfaddrar och ge en slant till Unicef.

– Det här är tänkt som en manifestation för världen och vad man kan göra. Vi tänker på framtiden och det är ju barnen som är framtiden, säger slagverksläraren Lasse Vänngård.

Se också: Fullsatt på Teatern i Söderhamn när Kulturskolan satte upp Romeo & Julia

Under konserten tog både soloartister i olika åldrar chansen, liksom unga och äldre körsångare och musiker med exotiska toner i sina instrument. Norrtullskolans elever med bild i elevens val hade skapat illustrationer till kvällens tema.

Läs också: Nu blir musikskolan digital med nytt program – "Det kan aldrig ersätta en lärare"