Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsbild utan verklig förankring

Svar till Hans Jonsson (21/10).

Vad jag vet säger sig alla partier i Sverige stå för någon form av valfrihet. Allt ifrån människors frihet att välja till etablerares frihet att välja kunder. Enligt Hans Jonsson är det dock endast Centerns tolkning av valfrihet som är den rätta. Att påstå att Centern står för valfrihet och Socialdemokraterna för ofrihet visar på en svart-vit världsbild som inte har något med verkligheten att göra. Större insikt än så kan man förvänta sig av en ledande politiker.

Angående fritidsgården i Alfta: Pengar är avsatta för en förbättring av fritidsgården, beslut finns om att hitta ett alternativ till Kåken, samtal med förvaltningen har gjorts om Villan, Alftaskolans fritids kommer att flytta ut någon gång efter årsskiftet. Däremot är slutsatsen att fritidsgården ska flytta in efter nyår för snabbt dragen vad gäller tid men också för att inget beslut fattats om det.

Jag hoppas att Centern inte har något emot att vi försöker förbättra fritidsverksamheten för ungdomarna i Alfta och Edsbyn. De har fått stå tillbaka länge nog under era styrande år.

Jag tror inte att Hans Jonsson är synsk, men frågan är hur han utan att ha diskuterat frågan med oss kunde vara så säker på vad vi tänkte göra att han före sammanträdet skickade in en insändare för att ”avslöja” oss. Jag hoppas att Hans efter alla år kan skilja på tjänstemannaunderlag och politiska ställningstaganden. Tjänstemän lägger fram flera olika förslag och sedan väljer politikerna bland dem.

Så frågan är varför han ville skynda sig att skrämma upp människor med arbetsförslag från tjänstemännen. Är han från Centerns regeringstid van vid att politiker gör allt som tjänstemännen säger, eller..?

Yoomi Renström (S)

kommunalråd

Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel