Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsåttan blev för svår

Världsåttan Chuang Chih-Yuan hade en nyckelroll när Sverige förlorade sin andra match i lag-VM i bordtennis med 1–3 mot Taiwan.

Annons

Chuang Chih-Yuan började med att besegra Pär Gerell med 3–1 i set. Sedan avgjorde han tisdagens match i Tokyo genom att slå Kristian Karlsson med 3–0.

Däremellan förlorade Karlsson även mot Chen Chieh-An (2–3), medan Jens Lundquist slog Chiang Hung-Chieh (3–0).

– Tungt att inte Kristian lyckades slå Chen och att vi inte kunde störa Chuang lite mer, sade Lundquist till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

På onsdagen möter Sverige både Sydkorea och Nordkorea. Sverige behöver troligen vinna över båda för att bli bland de tre bästa i gruppen och nå slutspel.

– Totalt sett gör vi en bra lagmatch mot Taiwan, men vi måste minimera våra egna misstag ännu mer. På en så här hög nivå har man inte råd att ge bort enkla poäng, sade coachen Peter Sartz.

Sveriges damer kämpar för att ta sig tillbaka till elitdivisionen och 3–1 mot Slovenien innebar andra raka segern. Den följdes senare under tisdagen med den första förlusten, 0–3 mot Grekland. När Sveriges etta Matilda Ekholm, rankad 55:a i världen, föll mot 307-rankade Angeliki Papadaki med 2–3 i set i första matchen förmådde inte Daniela Moskovits och Linda Bergström vända.