Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens största val – 7 juni

Under den kommande mandatperioden kommer flera av EU:s stora samarbetsområden att revideras och utvärderas.

Valet till Europaparlamentet den 7 juni är ett viktigt val. Under den kommande mandatperioden kommer flera av EU:s stora samarbetsområden att revideras och utvärderas.

Europaparlamentet är viktigt för att säkra demokratin och toleransen. Främlingsfientligheten har fått fäste i Europa och partier som står för den åsiktshållningen växer tyvärr i styrka.

Vi som tror på ett öppet, demokratiskt och tolerant Europa har ett ansvar för att bidra till ökad respekt för människors rättigheter samt att främlingsfientlighet och rasism bekämpas.

Centerpartiet har en dröm om ett öppet, tolerant, välkomnande och medmänskligt EU där människan och hennes okränkbara frihet sätts i centrum. EU ska utvecklas underifrån och ta avstamp där allting börjar, med dig och mig. EU ska finnas till för sina medborgare och ta tillvara våra fri- och rättigheter samt vara välkomnande, tryggt, rättssäkert och tolerant.

Bekämpa kriminaliteten

Människohandel utgör ett stort och gränsöverskridande problem. Framförallt kvinnor och barn rekryteras i många delar av världen för att utnyttjas i olika former av exploatering. För att förhindra att handel med människor förekommer krävs gränsöverskridande lösningar.

I en allt mer internationaliserad värld, där personer lätt färdas mellan olika länder och kriminaliteten inte stannart vid gränserna, behövs effektiva och rättssäkra metoder för samarbete mellan EU:s medlemsstater.

Ett tryggt och säkert Europa garanterar medborgarnas säkerhet.

Det är ett Europa som ligger steget före i kampen mot brottsligheten. Ett närmare samarbete kan förhindra att den organiserade brottsligheten – narkotikaligor, människohandlare, penningtvättare och terrorister – utnyttjar de friheter som EU har infört.

En gemensam miljöpolitik

Idag består EU:s miljöpolitik av ett lapptäcke av direktiv, förordningar och andra rättsakter. Centerpartiet anser därför att unionen behöver en sammanhållen, gemensam politik på miljöområdet, en Common Environmental Policy (CEP).Det ska vara enkelt att vara miljövän i Europa. Det ska vara lönsamt att vara miljövän i Europa.

Vi vill att EU ska vara föregångare i miljöarbetet.

Kenneth Nilshem, Arbrå

kandidat (C) i Europaparlamentsvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel