Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens barn-konsert

På lördag den 15 oktober arrangerar Världens barn i Ovanåker en konsert i Ovanåkers kyrka.

Det har blivit tradition att det ordnas en konsert i Ovanåkers kyrka vartannat år för att på det sättet samla in pengar till Världens barn. Pengarna tas upp som kollekt. Vartannat år har man varit i Alfta kyrka.

På lördag medverkar Rosanna Thyrén, Susan Reistad, NoSons det vill säga systrarna Hanna och Emmy Ingesson och trubaduren Andreas Fredriksson.

Musikskolan medverkar med kör-, solist- och duettsång. Alfta barnkör kommer att sjunga och Alfta unga spelmanslag kommer att spela.

Konferencier och programledare är prästen Matts Sandström.

Det kommer också att bli bössinsamling till Världens barn utanför livsmedelshallarna i Edsbyn både torsdag och fredag. Man har även haft tårtutdelning.

I Världens barn i Ovanåker samarbetar Svenska kyrkan, Kooperation utan gränser, Edsby Lions, Erikshjälpen, Rädda barnen och Röda korset. Dessutom finns kommunens kulturskola/musikskola med liksom Studiefrämjandet.