Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världen hyllar och sörjer Jackson

Världen sörjer och hyllar den bortgångne Michael Jackson. Under fredagen strömmade reaktioner och kommentarer in från artister som Madonna, Justin Timberlake och Beyoncé. Även musik-Sverige minns och sörjer kungen av pop.

Björn Ulvaeus, musiker:
- Benny och jag åt lunch med hans första producent, Quincy Jones, i början av 80-talet. Han hade precis börjat jobba med Michael Jackson som soloartist och sa: "Det här kommer blir 80-talets största artist", säger Björn Ulvaeus till Aftonbladet.

Tomas Ledin,artist:
- Jag minns första gången jag såg "Billie Jean" på MTV. Då var jag i USA och den var overkligt bra. Videon gjorde verkligen ett starkt intryck på mig. Ljusdesigern för min turné ringde i februari. Han hade nämligen fått en förfrågan från Michael Jackson att göra hans London-turné, säger Tomas Ledin till Aftonbladet.

Ebbot (Torbjörn Lundberg), sångare:
- Han var en barnstjärna som blev ett offer för västvärldens utseendefixering. Det är en grym sångare, men det känns nästan som en lättnad för hans egen del. Det var typ världens längsta självmord, säger Ebbot till Aftonbladet.

 Andreas Carlsson, musikproducent:
- Han var ju tillsammans med Madonna och Prince en av de sista stora musikikonerna. Ingen artist i dag kan få ett liknande genomslag som de har haft. Att han nu inte finns längre får samma effekt som när Elvis, kungen av rock n` roll, dog, säger Andreas Carlsson till Aftonbladet.

Pia Kalischer, musikansvarig på P3:
- Jag fick dödsbeskedet på Peace & Love vid midnatt natten till torsdagen. Milda chockvågor gick genom hela festivalen. Alla var påverkade. Han har haft ett sånt enormt inflytande på populärkulturen. Han lyckades ta den svarta musiken in i det som kallas mainstream. Han lyckades nå ut över hela världen, inte bara den vita världen. På det sättet hade han större inflytande än Elvis, vågar jag påstå, säger hon till TT Spektra.

Madonna, artist:
- Jag kan inte sluta gråta över de sorgliga nyheterna. Jag har alltid beundrat Michael Jackson. Världen har förlorat en av de största, men hans musik kommer leva för alltid! Mina tankar går till hans tre barn och andra medlemmar av hans familj. Gud välsigne, säger Madonna till CNN.

 Whitney Houston, artist:
- Jag är uppfylld av sorg, säger Whitney Houston till CNN.

 Mariah Carey, artist:
- Jag är förkrossad. Jag ber för hans familj, och jag tänker på hans barn. Jag känner mig priviligerad eftersom jag fick uppträda med honom ett flertal gånger. Ingen artist kan ta hans plats, säger Mariah Carey till CNN.

Celine Dion, artist:
- Jag är helt förtvivlad över de här hemska nyheterna. Från början av min karriär, har han alltid varit min idol. Jag kom ihåg när jag växte upp och såg honom på tv, och alla hans videor...Det är osannolikt att han inte längre är med oss, säger Celine Dion till CNN.

 Beyoncé, artist:
- Det här är en sådan tragisk förlust och en hemsk dag. Michael Jackson har påverkat popmusiken mer än någon annan artist i musikhistorien. Han var magisk. För den som någon gång har sett, känt eller lyssnat till hans konst; vi är alla hedrade över att ha levat under denna tid och upplevt magiken hos Michael Jackson. Jag älskar dig, Michael, säger Beyoncé till CNN.

Britney Spears, artist:
- Jag var så förväntansfull inför att se hans konsert i London. Vi skulle vara på turné samtidigt och jag skulle flyga in till London för att se honom. Han har varit en inspiration hela mitt liv och jag är helt förkrossad över att han är borta!, säger Britney Spears till CNN.

 Steven Spielberg, regissör:
- Precis som det aldrig kommer finnas någon annan Fred Astaire eller Chuck Berry eller Elvis Presley, kommer det aldrig finnas någon som går att jämföra med Michael Jackson. Hans talang, förundran inför honom och hans mystik gör honom till en legend, säger Steven Spielberg till tidningen Entertainment Weekly.

Justin Timberlake, artist:
- Vi har förlorat ett geni och en sann ambassadör för inte bara Popmusiken utan för all musik. Han har varit en inspirationskälla till flera generationer och jag kommer alltid att ömt vårda de ögonblick jag fick med honom på scen och alla saker jag har lärt mig om musik av honom och tiden vi tillbringade ihop. Mina tankar går till hans familj och hans nära och kära, skriver Justin Timberlake på sin hemsida.

Arnold Schwarzenegger, guvernör i Kalifornien:
- Han var en de mest inflytelserika och legendariska personer inom musikindustrin... Våra tankar går till familjen Jackson, Michaels barn och till hans fans världen över, säger Arnold Schwarzenegger i ett officiellt uttalande på BBC News.

Quincy Jones, kompositör, musiker, Michael Jacksons första producent:
- Jag är helt förkrossad av de här tragiska och oväntade nyheterna. Jag har förlorat min lillebror i dag, och en del av min själ har följt med honom, säger Quincy Jones till CNN.

Lisa Marie Presley, musiker och Jacksons ex-fru:
- Jag är helt chockad och ledsen över Michaels död. Mina tankar går till hans barn och hans familj, säger Lisa Marie Presley till CNN.

 Sophia Loren, skådespelerska:
- Det kommer aldrig komma någon ny Michael Jackson, jag är förtvivlad. Världen har förlorat en ikon, han har gett världen en gåva med sina sångaer. Jag hoppas att han finner ro nu efter att ha lidit så, säger Sophia Loren i ett uttalande till nyhetsbyrån AFP.

 Uri Geller, illusionist och vän till Michael Jackson:
- Jag är förtvivlad och väldigt, väldigt ledsen. Jag ber för att hans själ är där uppe nu. Jag försöker fortfarande hoppas att det här inte är sant, säger Uri Geller till BBC News.