Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världen går mot ökat medvetande

Det är lätt att bli uppgiven av allt negativt som händer och tro att vår värld är på väg mot sin undergång, men i själva verket är den på väg mot sin räddning, skriver Charlotta Rexmark.

Lika lite som man kan städa rent med bindel för ögonen eller utan att kika under soffan för att se skräpet som gömmer sig där, lika lite kan vi människor skapa en bättre värld utan att först se och bli medvetna om allt som är fel.

Mänskligheten har under lång tid befunnit sig i det som kallas den tredje dimensionen, ett medvetandetillstånd som styrs av materialism, status, makt och egoism, och som drivs av känslor som rädsla, avundsjuka, stolthet och självrättfärdigande. Länge klarade vi oss ganska bra, vi utvecklades och har kommit långt inom många områden, men under senare år har det blivit allt tydligare att det inte riktigt fungerar längre. Människan har börjat dra iväg i en riktning där hon riskerar att förgöra sig själv om inte vårt beteende förändras.

För att skapa incitament till att förändra ett beteende behöver först medvetandet förändras, man behöver få insikt och perspektiv som gör att man börjar värdera sig själv, sina medmänniskor och sin omgivning annorlunda. Mänskligheten och jorden genomgår för närvarande en medvetandehöjning som i förlängningen leder in oss på en bättre väg som inte längre riskerar varken vår egen eller planetens fortlevnad.

I den processen är det nödvändigt att allt det dåliga, det fula, det hemska och det orättvisa kommer fram, förstärks och blir fullt synligt, inte för att vi är på väg mot mer av samma sort, utan för att vi ska reagera med avsmak och inse att det är alldeles nödvändigt att förändras. Vi behöver bli motiverade att göra egna ansträngningar för att öka vår egen medvetenhet och göra bättre val.

Målet för vår utveckling är det som kallas den femte dimensionen, ett medvetandetillstånd av harmoni och insikt där synen inte fördunklas av detaljer eftersom man ser hela bilden, där hat ersatts av förståelse eftersom rädsla inte längre är en styrande känsla, och där bra eller dålig inte är en relevant bedömning att göra eftersom makt inte längre är det primära målet. Processen är redan igång och vi får välja om vi vill hjälpa till eller kämpa emot.

Charlotta Rexmark

livsutvecklare och författare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel