Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världen dansade i Viksjöfors

I ett härligt sommarväder, om än kanske något för varmt, var det under lördagen dags för den 15:e upplagan av Dansforum i Viksjöforsbalettens regi. Det bjöds på ett mycket späckat program, där såväl svenska som utländska ungdomar visade upp sina färdigheter på scenen vid den gamla skolan.

Annons

Allt inleddes med en parad genom Viksjöfors, där sångkören Tonflödet gick sjungande i täten. Många var klädda i roliga dräkter och det märktes att Dansforum är en fest.

När paraden kom fram till den gamla skolan där Viksjöforsbaletten har sina lokaler tog dagens två konferencierer, Håkan Berg och Linus Wellander, till orda från scenen och programmet med dansuppvisningarna kunde börja.

Tack och lov hade man i år bytt ut den svarta matta man brukar ha på scenen mot en vit. En svart matta hade nog bränt fötterna av dansarna under lördagens värmebölja.