Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårkonserten fyllde kyrkan

Alfta kyrka var i det närmaste fylld när det var dags för vårkonsert med Nina Söderquist i söndags.

Annons

Maritha Sedvallson hälsade alla välkomna och berättade om fina insatser som skett i kommunen till förmån för barn- och ungdomsarbetet i Astma- och allergiföreningen i Ovanåker. Hon berättade också om Barnallergiåret, varför det behövs ett sådant, och om vad Barnallergifonden är för något.

Nina Söderqvist inledde med att berätta om sina egna erfarenheter om allergi mot pälsdjur. Med medicinering klarar hon ett par timmar. Sen börjar det klia i ögon och näsa, efter det får hon svårt att andas och blir det riktigt illa tuppar hon av.

– Därför vill jag såklart vara med och försöka göra det lite bättre för alla barn som har de här problemen, sade Nina.

Sedan var det dags för sång och musik. Det var ett fantastiskt sammansatt program och de som lyssnade fick njuta av både låtar från musikalen I ljus och mörker, av Kent, Elvis och Björn Skifs för att nämna några.

Barnkören under ledning av Kerstin Stenbeck sjöng på både svenska och engelska, en fantastisk prestation då den yngsta medlemmen bara var 4 ½ år. Solister uppträdde med både sång och flöjtspel och även en violingrupp framförde två låtar.

Föreningen delade även ut 2013 års Allergipris till hemkunskapsläraren Louise Graff, Alftaskolan och till Camilla Jansson som äger Mormors Café i Edsbyn, ett helt nötfritt café.

Båda pristagarna har genom sitt goda bemötande, kunskap och omtanke ökat livskvalitén för allergiker och det vill föreningen uppmärksamma.

Konserten avslutades med blommor till alla medverkande och därefter sjöng Nina Gabriellas sång, av Py Bäckman.

Bakom konserten står Astma- och allergiföreningen i Ovanåker, Svenska kyrkan, Ovanåkers musikskola och Nina Söderquist och som gavs till förmån för Barnallergifonden.