Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårkonsert som slutproduktion

På torsdag blir det konsert i Baldursalen på Bollnäs Folkhögskola. Eleverna på musiklinjens singer-songwriterinriktning spelar upp för allmänheten och de lovar en varierad konsert.

De sex eleverna kommer vardera att framföra två sånger som de har skrivit själva. En helt akustisk och en med band och stråkorkester.

Det är deras avslutningskonsert och den sätter punkt för det slutprojekt som de har jobbat med sedan jul. Projektet har inneburit att först skriva en låt och sedan att ta den hela vägen till en färdig produktion. I arbetet har de då jobbat ihop med skolans linje för ljudtekniker.

Det har kort och gott handlat om att ta en låt hela vägen till inspelning, från A-Ö.

– Det som har gett mig mest med den här utbildningen är att den utvecklat mitt sätt att skriva låtar, säger Filip Larsson. Det och dessutom hur man samarbetar med branschen i sig.

Inför torsdagens konsert utlovar eleverna ett blandat program. Det blir allt från traditionell visa, till poppigare arrangemang med inslag av såväl soul som jazz.