Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Varje tusenlapp är mycket pengar för oss"

För att slippa en 20-procentig avgift på sina sponsorskyltar plockar Arbrå upp och ner dem i samband med sina hemmamatcher.

Det gör inte Bollnäs/Hertsjö IBF.

– Vi har stora skyltar långt upp på långsidan och på sargen och de sitter kvar, och då ska vi betala 20 procent av våra intäkter till kommunen, säger klubbess ordförande Jens Persson.

Anledningen till att Bollnäs/Hertsjö får betala 20 procent av sina intäkter för sarg- och skyltreklam är för att de sitter kvar även när det inte är matcher.

Avtalet som reglerar det tecknades enligt Jens Persson mitt under den här säsongen och ställer till problem för klubben.

– Det blir ju svårare att sälja in oss hos sponsorer om vi ska betala 20 procent till kommunen. Sponsorerna vill att pengarna ska gå till oss. Eftersom vi inte har nån cafeteria att tjäna pengar på under match så är sponsorerna extra viktiga för oss, säger Jens Persson, som menar att de pengar som klubben drar in på sponsring betyder olika mycket beroende på vilket konto de hamnar.

– Varje tusenlapp för oss är ganska mycket pengar, medan det inte är mycket för kommunen, det kanske inte är här de ska spara pengar för att få ihop sin budget, säger Jens Persson.

En annan fråga som han vill lyfta fram är vad som gäller på resten av kommunens anläggningar.

– Är det så här på alla kommunens anläggningar eller ska det bli så här? Är det bara oss i sporthallen det handlar om? Är det så kan man ju undra varför. Vill ju inte peta i andra föreningar och förstöra där, men det är en relevant fråga att väcka. Det borde vara en rättvis linje hela vägen, säger Jens Persson.