Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varje årstid ska få sin Söderhamnshjälte

Från och med i mars nästa ska kommunen uppmärksamma personer som gör något riktigt bra för Söderhamn.

Varje årstid ska få sin hjälte som hedras med diplom, blommor, hyllningar och en liten pratstund i kommunfullmäktige.

Annons

Ett av de allra sista ärendena på den långa föredragningslistan vid måndagens kommunfullmäktige var "Årstidens söderhamnare", som i stort går ut på att en jury utser personer, företag eller föreningar som har gjort något bra för kommunen under vintern, våren sommaren eller hösten.

Personen behöver inte vara någon kändis eller offentlig person. Däremot ska personen i fråga vara aktuell. Och man börjar i mars.

– Då blir det någon som har gjort något bra under vintern som utses, säger John Staffas (S), ordförande i kommunfullmäktige.

Juryn ska bestå av John Staffas, kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) sam ytterligare fyra personer från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

– Och det är själva uppmärksamhet kring den här personen som är det viktiga. Vi kommer inte att dela ut några pengar eller stipendium, säger John Staffas.

Men alla i kommunfullmäktige tycker inte att det här är en bra idé. Annika Persson (FP), Hans Sundgren (M) och Viktor Wärnick (M) sa nej till satsningen, med stöd från Magnus Svensson (C), Pelle Stål (C), Olle Persson (KD) och Kenneth Thuring (SD).

– Det här är ingen kommunal kärnverksamhet att hålla på med sådant. Om någon gör något exceptionellt bra kan man väl uppmärksamma det ändå, säger Hans Sundgren (M).