Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargtiken god fostermor

Den vargtik på Järvzoo som fick två nya, yngre valpar till sina egna fem i torsdags, har accepterat de nya som sina egna.

Det tyder bilder och gjorda observationer på.

Först klockan 01.54 på natten återvände tiken till valparna första gången. Hon flyttade då iväg samtliga sju valpar. Det visar bilder från kameran.

Personal hämtade på lördag in kameran som satt placerad framför den ursprungliga platsen.

På lördag eftermiddag flyttade vargtiken alla valpar en gång till. Den här gången till bakhägnet, där de inte syns från håll.

På tisdag nästa vecka ska djurparkspersonalen väga valparna och se om alla har ökat i vikt lika mycket i förhållande till sin ursprungliga vikt.

– Men vi tror att tiken ger alla valparna mat, för de skriker inte som de brukar när de är hungriga. De är tysta där de ligger och väntar på nästa matning, berättar Olle Larsson, parkchef.

Så försöket har utfallit positivt så här långt, konstaterar han. Det visar att det går att flytta in fem dagar gamla vargvalpar till valpar som är tio dagar äldre, utan att vargtiken sorterar bort de yngre.