Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargfritt Gävleborg

Gävleborgs län ska vara helt fritt från vargar. Det föreslår nu styrelsen för lokalavdelningen av Jägarnas riksförbund i Voxnadalen. Motionen kom upp vid Woxnadals-avdelningens årsmöte.

Vid mötet presenterades även en motion om att utreda förutsättningarna för en helt oberoende jägarorganisation. Den motionen är undertecknad John Ondahl och Göte Rösth.

Lokalavdelningen för Voxnadalen hoppas och tror att även Länsstämman kan tillstyrka motionen om ett vargfritt Gävleborg senare i vår och söka stöd för den på Riksstämman senare i år. Man talar om en vargförvaltning i totalt förfall.

– Sedan de högst beslutande myndigheterna har bränt alla broar till oss drabbade gräsrötter i och med att helt ta bort den årliga licensjakten och med ett enkelt pennstreck riva upp det tidigare beslutet om ett övre tak på 210 individer över hela landet befinner sig nu vargförvaltningen i totalt förfall, skriver styrelsen.

Man hoppas att en klar majoritet av dikstrikten inom Jägarnas riksförbund ansluter sig till motionen. Det skulle kunna innebära att riksorganisationen även intar en vargfri hållning.

Styrelsen är väl medveten om att man inte har laglig beslutanderätt i denna fråga. Men ser motionen som en kraftig och tydlig viljeinriktning från alla drabbade på landsbygden till alla som berörs av frågan.

John Ondahl och Göte Rösth vill i sin motion att Jägarnas riksförbund utreder konsekvenserna av att vara helt fristående och oberoende jägarorganisation.

Man vill att riksförbundet tillsätter en arbetsgrupp för uppdraget. Man vill förstärka distrikten och se över den centrala organisationen.