Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg lekte med gräsklippare

Tord Strandberg skulle precis till att släppa ut hunden när han kikade ut genom fönstret. Döm om hans förvåning när han såg en varg leka med gräsklipparen på gården.

Annons

Det började som en helt vanlig morgon för Tord Strandberg och hans fru Christina. Klockan var strax innan åtta på morgonen och familjens hund skulle släppas ut på gården för att uträtta sina behov.

När Tord kikade ut genom ett av fönstren på huset blev han dock mäkta förvånad när han såg att robotgräsklipparen fått en lekkamrat.

– Det var en varg som lekte med den. Den var framme och nosade, precis som om man tänker sig en hundvalp som vill leka, säger Tord Strandberg.

Händelsen inträffade under den andra veckan i maj i Norra Veckebo. Även om just denna händelse inte hör till vanligheten är det inte första gången som Tord Strandberg ser varg.

– Min fru hade aldrig sett en varg tidigare så för henne var det väl en liten upplevelse. Dock var den bara 20 meter från huset och uppe på gården, där vi inte vill att den ska vara, säger han.

Vargen, som ostört fortsatt att leka med gräsklipparen, stannade kvar ända tills dess att Tord Strandberg klev ut genom ytterdörren.

– Jag ville filma den men också skrämma bort den från gården. Jag var inte rädd för vargen, men däremot är jag rädd om min hund som skulle vara i hundgården den dagen.

Vilken ålder eller kön det var på vargen är han inte säker på, men tror att det kan röra sig om en yngre individ.

– Eftersom att den verkade så nyfiken och lekfull kan jag tro det. Men senast i morse (läs onsdag) såg grannen och hans barn två större vargar. De börjar bli vanliga här, säger Tord Strandberg.