Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg i Harmånger

Det är en varg i kohagen. Allan Eriksson i Forssa, Harmånger fick det beskedet av förbipasserande bilister på tisdagskvällen. Vargen gick senare norrut mot Jättendal.

Annons

Grannen Johan Strand blev ombedd att ta bössan och skjuta inkräktaren, men han tog i stället sin kamera och hann knäppa några rutor på vargen.

- Det känns väldigt roligt att få se en varg på riktigt, säger Johan Strand, som är aktiv inom viltvårdsområdet i Harmånger.

Med hjälp av djurägaren och korna fann vargen det bäst att lämna kohagen och gick i riktning mot Hånick. Det här var vid halvåtta-tiden, ungefär en timme tidigare hade vargen blivit iakttagen strax söderut, i Vattrång.

Runt halvnio var en hundägare på väg till en soptunna med sin hund i Skåve, Jättendal. När hon vänder sig om hade hunden fått sällskap av en varg.

- Det hela gick bra och vargen försvann, säger viltspårare Tommy Forsström, Hudiksvall.

Vargen bedöms vara en unghanne på vandring.

- Vi kommer att få vänja oss vid att vargar dyker upp så här. Men vandringsvargar kan dyka upp var som helst i landet, säger Tommy Forsström.