Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg i Harmånger

Det är en varg i kohagen. Allan Eriksson i Forssa, Harmånger fick det beskedet av förbipasserande bilister på tisdagskvällen. Vargen gick senare norrut mot Jättendal.

Grannen Johan Strand blev ombedd att ta bössan och skjuta inkräktaren, men han tog i stället sin kamera och hann knäppa några rutor på vargen.

- Det känns väldigt roligt att få se en varg på riktigt, säger Johan Strand, som är aktiv inom viltvårdsområdet i Harmånger.

Med hjälp av djurägaren och korna fann vargen det bäst att lämna kohagen och gick i riktning mot Hånick. Det här var vid halvåtta-tiden, ungefär en timme tidigare hade vargen blivit iakttagen strax söderut, i Vattrång.

Runt halvnio var en hundägare på väg till en soptunna med sin hund i Skåve, Jättendal. När hon vänder sig om hade hunden fått sällskap av en varg.

- Det hela gick bra och vargen försvann, säger viltspårare Tommy Forsström, Hudiksvall.

Vargen bedöms vara en unghanne på vandring.

- Vi kommer att få vänja oss vid att vargar dyker upp så här. Men vandringsvargar kan dyka upp var som helst i landet, säger Tommy Forsström.