Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför tiger alla politiker?

Nu är det märkligt vad olika värde man har?!

Annons

I sommar har det kommit många vittnesmål/inlägg om hur personal (före detta personal) farit illa inom kommunen. Inte en enda reaktion från politiskt håll.

Knäpp tyst har det varit. Jag har varit politisk aktiv, och vet att det är politikerna som har det yttersta ansvaret hur det ser ut på kommunens arbetsplatser. Men inte ett ord har kommit. Men när läkarna går ut i media om sin arbetssituation – då är det annat ljud i skällan. Då agerar man. Så kontentan är som vårdbiträde och undersköterska har man ringa värde. Dem kan man sparka på, behandla illa.

Men är man högavlönad läkare, då går våra folkvalda politiker ut och tycker till. Man kan heller inte gömma sig bakom orden "uttalar oss inte i enskilda ärenden". För vi är många som gått ut med hur det ser ut på kommunens arbetsplatser. Bristande ansvar hos enhetscheferna! Jag har jobbat inom kommunen över 20 år. Vet att det finns ett antal enhetschefer som flyttas runt på arbetsplatserna. Detta på grund av att personalen hotat att säga upp sig för chefer varit under all kritik. Men de flyttas runt i kommunen.

Så är man enhetschef i kommunen kan man missköta sitt jobb grovt. Man ska nu utbilda all personal i bemötande inom kommunen vilket är bra. Men varför gäller det inte enhetscheferna? Om de sköter sitt jobb!! Vågar stå upp för den som far illa av förtal. Eller åtminstone tar reda på alla parters syn på det som hänt. Då kanske det blir en arbetsplats, som alla trivs på. Känna sig behövda, sedda. Det skulle vara mycket vunnet med det. För mår personalen bra, mår våra boende bra. För våra boende läser av/ser vad som sker mellan personalen. Känner av stämningen.

Så kära politiker när ska ni ta ert ansvar? Eller är det bara läkare, som får gehör när det fungerar dåligt på en arbetsplats. Är inte vi lika mycket värda? Hur länge ska ni tiga?!

Före detta kommunanställd (och aldrig mera)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel